Meny

Quick

Vinnare vid årets Guldbaggegala för Bästa manliga huvudroll (Jonas Karlsson) och Bästa mask/smink.

Gripande journalistisk thriller som bygger på den fängslande och sanna historien bakom en av Sveriges största rättsskandaler. Det är historien om två grävande journalister som ensamma bestämmer sig för att ta sig ann lögnerna som fällde Thomas Quick - rättsväsendets, psykiatrins och framför allt hans egna.

 I början av 2008 kunde ingen tänkas sig att seriemördaren Thomas Quick inte gjort sig skyldig till de åtta fruktansvärda mord han erkänt. Ingen förutom journalisterna Hannes Råstam och Jenny Küttim. Besatta av att hitta sanningen bestämmer de sig för att gå till botten med det komplicerade rättsfallet, och ju mer de grävde desto större visade sig lögnen vara. Från Hannes närgångna intervjuer med Quick på Säters kriminalvårdsanstalt, till Jennys nästan maniska faktagranskning, får publiken följa den hissnande bergochdalbanan som ska visa sig vara Sveriges största rättsskandal. QUICK är en nervkittlande historia om två journalister som ger allt i sökandet efter sanningen, ett rättssystem i förfall, och en lögnare som slutar ljuga.

  • Biopremiär:2019-09-20
  • Förhandsvisa från:Ej tillgänglig
  • Genre:Thriller, Biografi
  • Regissör:Mikael Håfström
  • Skådespelare:Jonas Karlsson, David Dencik, Alba August, Suzanne Reuter, Magnus Roosmann m.fl.

Se även

Baserat på verkliga händelser

438 dagar

438 dagar är baserad på den sanna berättelsen om journalisten Martin Schibbye och fotografen Johan Persson som, under ett uppdrag i den konfliktdrabbade regionen Ogaden i Etiopien, fängslades och dömd...

Biopremiär: 2019-08-30
Mer om filmen