Meny

5 tips för en lyckad inbjudan

Guldbaggegalans projektledare Vicke Harris tips om hur du skapar en bra eventinbjudan.

1. Tänk till
Anpassa din inbjudan efter syfte och målgrupp. Det blir alltid som mest lyckat när man tänker till ordentligt. Jag tycker att Micael Bindefeld är en bra förebild här, jag har enorm respekt för hans inbjudningar.

2. Få det att hålla ihop
Förra året hade vi en inbjudan i guld och svart, och sedan fanns samma mönster på röda mattan, i scenografin och i tv-sändningen. Det är kul när det håller ihop.

3. Bjud många
På Guldbaggen skickar vi alltid ut fler inbjudningar än vi har platser. Det kommer alltid vara folk som inte har möjlighet att komma.

4. Ha framförhållning
Det är inte kul när man får en inbjudan till något som är redan dagen därpå. Behandla folk med respekt och skicka din inbjudan i god tid så att gästerna hinner planera.

5. Var tydlig
En gång dök det upp två personer i smoking som åkt hela vägen från Norrland – men de missat att man måste anmäla sig... Det löste sig, men kändes lite stressande.

Dela

Inbjudningar

Så fixar du bästa inbjudan

Ska ni få folk att komma till ditt event krävs en bra inbjudan. Några som har svart bälte i detta är de ansvariga bakom Guldbaggegalan, som varje år lockar filmbranschens höjdare. Här är projektledare...

Läs mer

Se även

Inbjudan med filmtema

Inbjudan med filmmall

Få en gratis inbjudan med filmtema där filmmaterial såsom trailer, synopsis och bilder redan är designat. Snyggt och smidigt helt enkelt!

Läs mer

Planera ditt event

Få tips från eventfixarna!

Galapremiärer, filmfestivaler och prisutdelningar hålls titt som tätt på våra biografer. Häng med och få en inblick i hur större event planeras och genomförs, få tips och idéer om hur du kan skapa gal...

Mer om detta