Meny

Enkla tips för att boka miljövänligare möten

Det blir allt viktigare att tänka på hållbarhet när man planerar möten och konferenser. Genom att välja grönare alternativ kan du göra stor skillnad för miljön.

 

Innan du bokar en konferens tänk ut vad syftet med mötet är. Behöver du samla många människor på en och samma plats eller skulle du kunna live-streama till olika platser och uppnå samma effekt?

Gästernas transportmedel har stor påverkan. Om du kan boka centrala möten där resvägen kortas ner har du kommit en bra bit på väg. Ännu bättre är det ifall gästerna kan hitta smidiga och miljövänliga transporter med kollektivtrafik.

Skicka digitala inbjudningar istället för tryckta, det blir dessutom lättare och smidigare för dig som arrangör. Glöm inte att sätta en sista svarsdag i god till innan eventet så att du kan beställa en lagom mängd mat och dryck.

Tänk porslin istället för engångsförpackningar. Ja, det kan diskuteras att diskmedel och annat inte är bra för miljön men att välja återanvändbara material är ändå bättre för naturen. Dessutom är det mycket trevligare att få en kaffe i kopp än i pappersmugg.

Många av de miljöval du gör går oftast gästerna obemärkt förbi så var inte blyg att visa upp gröna element under konferensen. Skylta upp att maten är ekologisk eller att anteckningsblocken är Svanenmärkta. Dina gäster kommer bara att uppskatta att du har tänkt efter.

Välj vatten på karaff istället för mineralvatten.

Vi lever inte i en perfekt värld. Det är svårt att få allt miljöcertifierat men bara genom att bara välja några saker lite annorlunda så har du gjort vad du kan.

 

Om du behöver hitta en konferenslokal för många deltagare så är våra biografer ett bra miljöval. Vi har möteslokaler i Sveriges största städer och du kan samla deltagare på olika platser för att live-streama ditt möte dem emellan, ett bra sätt att slippa onödiga transporter och utsläpp på. Biograferna är centralt belägna och går att ta sig till med kollektivtrafik.

Alla dessa miljöval kan du göra vid en mötesbokning på Filmstaden. Vi samarbetar med utvalda lokala cateringleverantörer som kan anpassa en meny utefter ditt önskemål av ekologiska eller KRAV-märkta produkter.

Hos oss får du access till ett digitalt eventverktyg för att bjuda in gäster och våra anteckningsblock och pennor är Svanen- och FSC märkta.

Dela

CSR - Hållbarhet

CSR - Corporate Social Responsibility

Fokusera på ditt företags hållbarhets- och CSR arbete med en föreläsning på bio.

Pris från 21 500 kr Läs mer