Meny

TRRs julevent på Filmstaden

För att sprida julstämning väljer TRR att varje år bjuda in sina klienter, de arbetssökande som TRR stöttar till jobb, till ett inspirerande julmingel. I fjol gick eventet av stapeln på Filmstaden Sergel i Stockholm där det bjöds på såväl luciatåg som peppande föreläsningar.

Som nyligen uppsagd kan livet kännas tungt eller inspirationen tryta. Det förstår man på TRR, ett Trygghetsråd som ägs av arbetsmarknadens parter Svenskt Näringsliv och PTK. TRR är en icke vinstdrivande stiftelse som stöttar uppsagda tjänstemän inom privat sektor i samband med omställning.

– När du är anställd bjuder företaget vanligtvis in till julbord, och på sommaren har du ju semestern som lockar. Men som arbetssökande behöver man ju också något att se fram emot och därför brukar vi på TRR bjuda in våra klienter till event två gånger om året, berättar Helen Andersson som är ansvarig för TRRs klientarbetsplatser och den som bokar event för klienterna.

 Vanligtvis rör det sig om ett sommarmingel och ett julmingel. Den 12 december slogs därför dörrarna upp på Filmstaden Sergel mitt i centrala Stockholm och omkring 300 klienter välkomnades in i en julpyntad lokal där glögg och pepparkakor stod framdukat.

 

Helen Andersson, ansvarig för TRRs klientarbetsplatser.

 

Peppades av framgångscase

Efter inledande fikamingel var det dags att ta plats i biosalongen, där TRR inledde med att berätta om sin verksamhet och vad som händer framöver.

 – Vi betonar alltid vikten av att få sin ledighet även om man är arbetssökande, men ger också lite tips på vad man kan ägna sig åt om man inte har ro nog att vara helt ledig under högtiden, förklarar Helen.

Man lyfte även ett inspirerande framgångscase. Det var rådgivaren Christina Werner som på scenen intervjuade en tidigare klient. Hon delade med sig erfarenheter från hur hon lyckades komma ut i jobb och kom med flera smarta tips och trix.

 

Föreläsning om vikten av tillit

Därefter följde en riktig motivationsboost för besökarna; upp på scen klev nämligen Kristina Paltén, den första kvinnan att springa 184 mil tvärs genom Iran.

 

 

Föreläsaren Kristina Paltén.

 

– Hon är en tidigare klient faktiskt. Numera har hon gjort sig ett namn som löparen som – i en tid när Mellanöstern förknippas med problem och konflikter – snörde på sig löparskorna och korsade hela Iran. Allt för att utmana sina egna fördomar och rädslor och bidra till en värld av tillit, säger Helen.

Fokus för föreläsningen var givetvis inte själva löpningen, istället talades det passionerat om vikten att känna tillit.

 – Kristina visade praktiskt och handlingskraftigt hur extremt höga mål motiverar och engagerar både individen och människorna omkring oss och skapar positiv energi som bär framåt. Hon berörde och lämnade inte ett öga torrt vill jag lova.

När Kristina avslutade sin föreläsning – till rungande applåder –  blev det plötsligt alldeles mörkt i lokalen och första tonerna av en julsång började ljuda. Upp på scenen klev ett luciatåg bestående av elever på Kungsholmens musikgymnasium, som framförde flera julsånger.

 

Kungsholmens musikgymnasium.

 

Bra stämning efteråt

När TRRs klienter därefter klev ut från biosalongen bjöds det på lussebullar och smörgåsar med julskinka, ett knep för att få dem att stanna lite längre tid och mingla.

– Vi brukar både inleda och avsluta med mingel, ett av syftena med våra event är ju att klienterna ska träffa andra i samma situation, de kan ju ha stort utbyte av varandra och skapa nya nätverk, säger Helen och fortsätter:

– Det blir väldigt naturligt att prata om sin egen situation och fråga om andras med en kaffekopp i ena handen. Det är härligt att lyssna till de avspända samtalen och skratten klienter emellan.

Hon beskriver stämningen och energin som jättebra efteråt, och besökarna själva verkade mycket nöjda. ”Det är som ett spa för jobbsökare”, sa en klient efteråt.

 

Slipper leta leverantörer

Trots att Helen har ordnat dessa event i flera år så är det alltid lite pirrigt innan allt är klart.

– Planeringen är ju A och O för ett lyckat event, och allt måste klaffa. Vi har hållit till i andra av Filmstadens biografer tidigare och alltid varit nöjda, och därför valde vi att använda oss av Filmstaden Möten & Event igen.

Helen berättar att de alltid har ett förmöte med Möten & Event innan respektive event, vilket underlättar planeringen.

– Då går vi igenom agendan i lokalen, vi gör upp vad vi behöver och de berättar vad de har att erbjuda. En fördel är att Filmstaden Möten & Event har tillgång till alla leverantörer som behövs, så vi slipper leta själva. Och de har ju också personal till eventet som är jättebra att samarbeta med och det underlättar för oss, säger hon och fortsätter:

– Filmstaden är även duktiga på sina lokaler och har många andra event i dem och de ser därför vad som passar, så jag kan få tips utifrån deras erfarenheter.

Denna gång rekommenderade vi att boka just Filmstaden Sergel, då den tar upp till 500 gäster och ligger centralt vid Hötorget.

– Det ångrar jag inte en sekund! Vi kunde mingla med utsikt mot Hötorget och det var öppet och ljust, vilket verkligen gav extra energi. Och jag har faktiskt bokat denna för sommarminglet också. Så jag skulle absolut rekommendera Filmstaden Sergel till andra – så länge de inte tar mina datum, skrattar Helen.

 

Dela

Vi rekommenderar

Last Christmas

Med George Michaels ännu osläppta musik!

Biopremiär: 2019-11-15
Mer om filmen

Jumanji The Next Level

Gänget är tillbaka men spelet har ändrats.

Biopremiär: 2019-12-06
Mer om filmen

Sune Best Man

Nominerad i bland annat Guldbaggens nya pris "Publikpriset" som röstas fram av allmänheten, Bästa film och Bästa regi.

Biopremiär: 2019-12-20
Mer om filmen

Star Wars - The Rise of Skywalker

Snart kommer det sista kapitlet av den episka Skywalker-sagan som spänner över generationer.

Biopremiär: 2019-12-18
Mer om filmen

Frost 2

Anna, Elsa, Kristoffer och självklart Olof är tillbaka på bioduken i jul! Förhandsvisa redan från den 7 december.

Biopremiär: 2019-12-25
Mer om filmen

En del av mitt hjärta

Nominerad i Guldbaggens nya pris "Publikpriset" som röstas fram av allmänheten, bästa kostym och bästa mask/smink.

Biopremiär: 2019-12-25
Mer om filmen

Prova något nytt i år!

Fira julen på bio

En av julens bästa traditioner är att gå på bio. Dela upplevelsen med dina kunder och kollegor genom att hålla ett julevent på Filmstaden.

Mer om jul på bio

Intresseanmälan

Fyll i dina önskemål och få en prisbild direkt.